Ga naar de inhoud

Dakcoating

Witte dakcoating

Wist u dat het wit coaten van uw dak heel veel voordelen heeft?
Bij Rebo OGV hebben wij de juiste specialisten in dienst die ook uw dak wit kunnen coaten.

Het wit coaten van uw dak heeft vele voordelen. De witte kleur van de siliconen dakbedekking weerkaatst de zon en zorgt daardoor voor aanzienlijke verkoeling van de behandelde daken. Daar heeft u ook binnen profijt van. Het is zonwerend en energiebesparend. Ook als u zonnepanelen heeft, heeft de witte kleur een positief effect, want uw rendement wordt hoger doordat het dak zelf koeler is. Een wit dak verlengt ook nog eens de levensduur van uw dak. 100% waterdicht en 100% UV bestendig.

Sterk en duurzaam

Siliconen bestaan uit silicium (kiezel) en zuurstof. Combineer je deze stoffen, dan noemen we het siliciumdoixide of silica, beter bekend als kwarts. Kwart is het hoofdbestanddeel van zand.  Kwarts komt dus enorm veel voor op aarde. In de witte dakbedekking zitten siliconen. Deze zijn bestand tegen stoten, vallen en gooien. Die eigenschappen zijn ideaal om een dak mee te renoveren door het te bedekken met een witte coating. De siliconen dakbedekking is bovenden compleet milieuvriendelijk. Het dak kan zo gerepareerd en waterdicht gemaakt worden.

Verkoelend en energiebesparend

De siliconen dakbedekking heeft ook een effect op de CO2 uitstoot. Koolstofdioxide is een stof die vrij komt door onder andere het gebruik van airco’s in huizen, kantoren, fabrieken etc. De witte kleur van de siliconen dakbedekking weerkaatst de zon en zorgt daardoor voor een aanzienlijke verkoeling van behandelde daken. Het is zonwerend en energiebesparend door de reflecterende waarde van de TG Technology (100% waterdicht, 100% UV bestendig, 100% siliconen).

Meer opbrengst uit je zonnepanelen

Het is bekend dat bij warme zomerdagen op een zwart dak het rendement van zonnepanelen daalt. Dit komt doordat het vermogen van de cel negatief wordt beïnvloed wanneer de temperatuur van een cel hoger is dan 25 graden. De lagere temperatuur zorgt voor een hogere opbrengst van zonnepanelen door de hogere efficiëntie van de zonnevellen. Het rendement van zonnepanelen door het gebruik van een witte dakcoating bedekking kan oplopen tot 15% meer.

Meer weten over witte dakcoating, of meteen een afspraak maken? Neem contact op met onze adviseur Adri van Alem.

Stuur e-mail